Jordskokk

Jordskokk
Hage - Sopp - Birøkt - og mer...

onsdag 3. juli 2013

"Ugress- grønnsaker" med torsk

Ugress eller "ville urter" er spennende mat.
Noma i København har vist oss hvor mye godt å spennende som er å finne i naturen.
 
Etter en del lesning om diverse ville urter fant vi følgende utvalg i hagen vår:
 
 
Alle de ville urtene ble tilberedt på forskjellige måter sammen med et godt stykke torsk fra mathallen i Oslo:


 
Kamille er strødd over potetene.
 
Øverst på tallerken:
"Villurte- salat: ( fra venstre til høyre)  "Ground Ivy";"Chickweed"; "Yarrow"; Kamille; "Fat hen"
 
"Spinaten":
Blanding av brennesle og "Fat hen". Forvellet i oppkokt saltvann.
 
Torsken er dampet i ovnen og bare krydret med salt ( Læsø-salt fra Østersjøen).
På torsken ligger en kvist av harerug som pynt.
 
Sausen:
En blanding av innkokt fløte med revet pepperrot og "blomsterknapper" fra harerug.






Scented mayweed / kamille



Fat hen 

 
Brennselse


Chickweed


 
 
 
 
Synes at dette ble et veldig gjennomført "skandinavisk" måltid! ;-)
 


1 kommentar: