Jordskokk

Jordskokk
Hage - Sopp - Birøkt - og mer...

søndag 9. juni 2013

Gjørs fra Øyeren / med Brennesle

For rundt en uke siden fikk vi tak i gjørs fra Øyeren. Men vi har dessverre ikke fisket denne selv, selvom vi bor rett ved skandinavias største innlandsdelta med gjørs i vannet rundt oss.
Denne fikk vi kjøpt hos Maschmans Matmarked på Skøyen. Og fisken er fisket i Øyeren.
Dette er lokalmat på sitt beste, selvom den ikke er fisket selv.

Fisken ble filitert og stekt. Kjøttet er hvitt og fast og ligner kanskje litt på kveite syntes vi.
I hvertfall en utrolig god matfisk!



Til fisken spiste vi Brennesle. Og også dette for første gang.
Brennesle er fra egen hage.
Vi klippet av stilkene og stekte / kokte bladene i en stekepanne med litt salt og sitron.
Det blir en utrolig deilig nesleduft ved steking som minner om en Sauvignon Blanc.
Brenneselen hadde en veldig dyp grønn farge og med mild smak. 
De forvellede blad hadde en fast konsistens. 
Definitivt en grønnsak vi skal spise mer av i framtiden.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar