Jordskokk

Jordskokk
Hage - Sopp - Birøkt - og mer...

torsdag 28. mars 2013

Rensing av sopp

Siden vi fikk SÅ mange Champignon'er fikk vi ikke spist de opp med det samme.
Ulempen er at at sopp vokser videre og blir fort for stor og gammel.
Soppen stod også veldig tett og vokste inn i hverandre. En del jord lå også oppe på hattene.




Hatthuden på soppen var dekket med en del jord og sporer fra andere sopp.
Samtidig er huden på så store og gamle sopp tørre og seige.
Derfor er det en god ide og bare trekke av huden som man ser på de neste 2 bilder:


Lamellene med sporer på så gamle sopp kan være bitre. Den beste måten for å fjerne de på er å skrape de vekk med en teskje. I blant må man også vurdere å fjerne hele stilken, siden den også blir seig ved gamle sopp.

På dette bildet ser man tydelig masse brune sporer som havnet på hatten fra en sopp som vokse over denne soppen:


Soppene ble da bare stekt i en stor kasserolle til all vesken har forsvunnet ut av soppene. Så tilsatte vi fløte, salt og pepper.
Det ble en deilig soppsaus til pasta med utpreget sopparoma.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar